În urma activităţilor investigative desfăşurate de poliţişti, au fost obţinute date şi informaţii cu privire la un transport de ţigarete de contrabandă ce urma să se desfăşoare pe DN2 E, cu utilizarea unui vehicul special transformat pentru disimularea pachetelor de ţigarete.

Marţi, 01 iulie, în jurul orei 18.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus au identificat pe DN 2E din localitate, un autoturism condus de către un bărbat de 35 ani, din orașul Cajvana, care transporta țigări de contrabandă, acestea fiind ascunse într-un compartiment special modificat și amenajat în podeaua autovehiculului.

În interiorul autoutilitarei se aflau mai multe materiale de construcție, o roabă, mai multe plăci de azbest și mai multe bucăți de lemn de diferite dimensiuni, iar sub acestea și sub preșul din material plastic al autoutilitarei, printr-o deschizătură cu dimensiunile de 60×60 cm, se făcea accesul către locul unde se aflau ascunse țigaretele.

În urma examinării autovehiculului, în interior au fost identificate un număr de 3.741 pachete țigarete de proveniență extracomunitară, în valoare de 37.410 lei.

Cantitatea de țigarete a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 3 mii de euro, a fost indisponibilizat, urmând a fi depus la camera de corpuri delicte a I.P.J. Suceava.

Faţă de autor a fost dispusă reținerea pe o durată de 24 de ore, fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava, sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.