La data de 19 aprilie 2018, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul B.G., pentru săvârșirea infracţiunilor de nerespectare a hotărârii judecătorești și violență în familie.

Bărbatul este acuzat că în seara zilei de 17.04.2018, în jurul orelor 20.30, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a intrat în camera locuinței unde domicilia soția sa B.N., respectiv la parterul locuinței comune din com. Valea Moldovei , a prins-o de gât, a împins-o şi a lovit-o pe aceasta, cauzându-i leziuni pentru care necesită un nr. de 2-4 zile îngrijiri medicale.

Totodată, prin fapta sa inculpatul a încălcat măsurile prevăzute şi dispuse prin ordinul de protecție emis de Judecătoria Gura Humorului prin sentinţa civilă nr. 92 din 02.02.2018 respectiv obligaţia de a nu se apropia la o distanță mai mică de 20 metri față de soţia sa B.N. precum şi  interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod cu soția sa.

Prin ordonanţa din 18.04.2018, faţă de suspectul B.G. s-a dispus reţinerea pe o durată de 24 de ore, începând de la data de 18.04.2018 ora 16.00, iar prin ordonanţa procurorului de caz din data de 19.04.2018, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile faţă de inculpat, stabilindu-se mai multe obligaţii printre care şi aceea de a nu se apropia de persoana vătămată.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă   etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.