Trei echipaje de salvatori de la Garda de Intervenție Gura Humorului și de la Detașamentul de Pompieri Suceava, cu două autospeciale cu accesorii pentru descarcerare și o ambulanță SMURD, au intervenit pentru salvarea unei persoane, care a fost surprinsă de un mal de pământ, în orașul Frasin.

Bărbatul face parte dintr-o echipă de muncitori, care lucra pentru efectuarea unui șanț de canalizare, ce avea o adâncime de aproximativ 3 metri. La un moment dat, un mal de pământ s-a surpat peste C.I., în vârstă de 37 de ani, și l-a îngropat până la nivelul umerilor. Un coleg excavatorist a avut prezență de spirit și a blocat cu cupa utilajului restul de pământ, care ar fi urmat să îl îngroape în totalitate pe muncitorul aflat în șanț. Acest lucru i-a salvat viața omului.
La sosirea echipajelor, victima avea doar capul și o mână la suprafață, dar era conștientă și cooperantă. De altfel, pe timpul întregii operațiuni de extragere, tânărul a comunicat în permanență cu salvatorii și a ascultat indicațiile primite, lucru ce a ușurat misiunea pompierilor militari.
Cu ajutorul accesoriilor din dotare, dar și al unui alt excavator, salvatorii au început manevrele de extragere, concomitent cu administrarea de oxigen victimei.
13055105_580275328819948_1063592350861418650_o
După aproximativ o oră, tânărul a fost extras în totalitate și preluat de pompierii paramedici SMURD, care l-au transportat la Centrul de Primire Urgențe al Spitalului din Gura Humorului, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.
Misiunea salvatorilor s-a încheiat cu succes la ora 17:50.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.