Un bărbat din satul Gulia, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracțiunii de „tentativă la omor”, a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, între inculpat, Mircea Adrian Dan, domiciliat pe raza satului Gulia, şi persoana vătămată, G. G. C., exista o relaţie de prietenie de mulţi ani.

În după amiaza zilei de 08 mai 2016, în jurul prânzului persoana vătămată G.G.C. s-a deplasat singură la un bar din localitatea Gulia, iar în timp ce se stătea la o masă împreună cu mai mulţi consăteni pe terasa barului şi-a făcut apariţia inculpatul Mircea Adrian care li s-a alăturat, cu toţii socializând şi consumând băuturi alcoolice.

La un moment dat, pe fondul consumului de băuturi alcoolice,  inculpatul şi  victimă au început să se jignească reciproc, context în care persoana vătămată G.G.C. l-a lovit pe inculpat cu palma peste faţă spunându-i să plece acasă.

Inculpatul Mircea Adrian Dan s-a deplasat spre locuinţa sa şi a revenit la scurt timp pe terasa localului cu un cuţit tip briceag. În momentul în care s-a intersectat cu victima G.G.C., inculpatul a scos cuţitul din buzunar şi i-a aplicat acesteia mai multe lovituri de cuţit.

În momentele imediat următoare inculpatul s-a deplasat către locuinţa sa, iar victima a fost transportată de urgenţă cu un echipaj al ambulanţei la spitalul din municipiul Fălticeni, iar mai apoi transferată la Spitalul Judeţean de Urgenţe Sf. Ioan cel Nou din Suceava.

Potrivit concluziilor raportului de constatare medico-legală întocmit de S.M.L. Suceava, victima G.G.C. a suferit multiple plăgi tăiate-înţepate şi tăiate mandibular, vertebral, şold şi abdominale, leziuni  care au necesitat pentru vindecare un număr de 30-40 zile de îngrijiri medicale. Medicii legiştii au concluzionat că viaţa victimei  a fost pusă în primejdie.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava mai precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.