Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus trimiterea în judecată, sub măsura controlului judiciar, a inculpatului Ududec Paul Florin, sub aspectul comiterii infracţiunii de „ucidere din culpă” prev. de art. 192 alin. 1 şi 2 C.p.

Acesta este acuzat că, la data de 10.09.2016, în jurul orelor 13, a condus autoutilitara marca Mercedes Sprinter cu nr. de înmatriculare SV-18-UPF pe strada Grigore Alexandru Ghica din municipiul Suceava, iar când a ajuns la intersecţia dirijată cu strada Zefirului, nu a respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului electric şi a accidentat mortal pe minorul B.D.J., care se afla angajat în traversarea părţii carosabile pe marcaj pietonal, la culoarea verde a semaforului electric.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.