Miercuri, 13 ianuarie, în jurul orei 07:41, Poliţia Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin S.N.U.A.U.112 de către un bărbat, cu privire la faptul că pe DN 17 în comuna Iacobeni, „o platformă a căzut la biserică”.

H. Dragoş de 32 ani din comuna Sadova, în timp ce conducea autoutilitara marca Mercedes ce tracta remorca (platformă auto) şi transporta un număr de 7 persoane, pe DN 17 în afara localităţii Mestecăniş, pe raza comunei Iacobeni, din direcția Suceava către Vatra Dornei, pe o porţiune de drum în aliniament şi în pantă, carosabil umed, a pierdut controlul asupra direcție de deplasare şi s-a răsturnat pe sensul opus de mers.

La faţa locului, pe o suprafaţă de aproximativ 500 metri, au fost identificate seminţe de floarea soarelui, acestea influenţând aderenţa părţii carosabile, care a devenit extrem de alunecoasă. Se vor continua verificările în vederea identificării autovehiculului care nu şi-a asigurat încărcătura şi a împrăştiat seminţele de floarea soarelui pe partea carosabilă.

În urma accidentului a rezultat decesul numiţilor B. Aurel de 48 ani din  comuna Breaza şi L. Constantin de 57 ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc, pasageri în autovehicul şi rănirea ușoară a conducătorului auto.

 Conducătorul auto  a fost transportat la Spitalul Municipal Vatra Dornei pentru îngrijiri medicale unde i s-a stabilit diagnosticul „traumatism toracic, traumatism coloană lombară, traumatism bazin”, rămânând internat.

Cadavrele celor două victime au fost depuse la Morga Spitalului Municipal Vatra Dornei în vederea efectuării unei necropsii.

 Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, și i s-au recoltat şi probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Municipal Vatra Dornei.

 Ulterior, la Poliţia Mun. Vatra Dornei a fost primită adresa din 13.01.2021, emisă de Spitalul Municipal Vatra Dornei, prin care se comunica diagnosticul privind pe numita C. Livia de 40 ani din Fundu Moldovei, victimă în accidentul rutier.

În urma consultaţiilor, i s-a stabilit diagnosticul „traumatism, accident rutier” și nu rămâne internată.

S-a dispus începerea ”in rem” a urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de „uciderea din culpă” și „vătămare corporală din culpă”, iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.