Inconștiența sucevenilor și lipsa lor de empatie creează situații de necontrolat. La Bosanci, un bărbat  întors din Belgia pe data de 4 martie, nu a anunțat autoritățile și și-a urmat cursul vieții, a mers la cumpărături, în vizită la rude și chiar la adunările din biserică, acesta făcând parte din „Oastea Domnului”. Bărbatul a fost confirmat cu coronavirus după ce s-a prezentat singur la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava.

„Am înțeles că a venit pe 4 martie din Belgia, dar nu a anunțat pe nimeni, iar aseară (n.r. 16 martie) a mers la Spital, probabil pentru dureri de plămâni”, a declarat, pentru SuceavaLive, primarul comunei Bosanci, Neculai Miron.

Edilul a precizat că în aceste momente ia toate măsurile necesare prevenirii răspândirii acestui virus.

„Am luat deja legătura cu șeful de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență de la noi și încercăm să refacem traseul bărbatului, să-i anunțăm rudele, dar e destul de grav”, a subliniat primarul Neculai Miron.

De cealaltă parte, Direcția de Sănătate Publică Suceava acționează conform metodologiei impuse și face toate demersurile pentru a identifica persoanele care au intrat în contact cu bărbatul infectat cu coronavirus. De asemenea, directorul DSP Suceava, Silvia Boliacu îi îndeamnă pe toți sucevenii care văd persoane recent întoarse din afara granițelor țării și nu respectă autoizolarea la domiciliu să anunțe imediat autoritățile.

 

4 Responses

 1. cristina

  Senzational…ar fi mai fain daca nu ati cauta doar rating si titluri pompoase ci v-ati informa cum trebuie inainte de a scrie un articol..

  Răspunde
 2. ali

  Când eşti mort, nu ştii că eşti mort. E greu doar pentru ceilalţi… la fel şi când eşti prost.

  Răspunde
 3. Paul

  D na Cristina, ne spuneti va rugam adevărul? Eu personal as fi foarte interesat! Chiar vreau sa aflu informatia reală.
  Mulțumesc!

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.