Marți, 16 martie, în jurul orei 12.10, Z. Vasile, de 37 ani, din com. Moldova Sulița în timp ce conducea autoturismul  pe Calea Transilvaniei din mun. Câmpulung Moldovenesc, spre localitatea Pojorâta, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune frontală cu ansamblul de vehicule format din cap tractor şi remorca condus regulamentar spre Vama de către J. Igor, de 40 ani, din mun. Iaşi.

În urma impactului, conducătorul auto J. Igor a suferit leziuni traumatice, fiind transportat la Spitalul mun. Câmpulung Moldovenesc, fără a rămâne internat. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,00 mg/l după care i s-a recoltat o probă biologică de sânge.

De asemenea a rezultat şi vătămarea ușoară a numitei C. Carmen, de 19 ani, din com. Ţeţchea, jud. Bihor, pasageră în autoturismul care a provocat accidentul, care a fost transportată la Spitalul mun. Câmpulung Moldovenesc, unde a fost  diagnosticată cu „contuzie toracică”, fără a rămâne internată.

Conducătorul auto Z. Vasile a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool în aerul expirat, ocazie cu care a fost transportat la Spitalul mun. Câmpulung Moldovenesc pentru a i se preleva probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea s-a stabilit că permisul de conducere emis de autoritățile din Ucraina prezentat de către Z. Vasile organelor de poliţie este contrafăcut, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date acesta nu deţine alt permis de conducere.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”.

La 16.03.2021, în continuarea cercetărilor, prin Ordonanţa din data de 16.03.2021 s-a dispus reţinerea suspectului Z. Vasile pentru 24 ore, fiind introdus în CRAP al IPJ Suceava, urmând ca la  17.03 a.c. acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc în vederea luării unei măsuri preventive.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.