Candidatul Alianței USR-PLUS la președinția României, Dan Barna, a participat la Moldovița miercuri, 16 octombrie, la o întâlnire cu un activist de mediu și cu locuitori ai zonei pentru „a vedea cu ochii lui dimensiunea tăierilor ilegale de păduri”.

Vizita propriu-zisă a avut ca punct de întâlnire satul Demacușa, iar declarațiile de presă au avut loc la prima barieră de pe drumul forestier, barieră care, absolut legal, era închisă.

După declarații, Barna a stat un minut cu mâna pe barieră pentru a fi fotografiat din toate unghiurile, iar apoi s-a urcat în mașină și a plecat.

O mașină însă cu oameni din staff-ul său a trecut prin apă, a depășit bariera, și a plecat pe drumul forestier spre locația în care activistul de mediu de la Moldovița susține că ar fi existat nereguli.

Astfel, pentru „marele” Barna a fost permisă încălcarea legii care spune că „accesul public în pădure este permis numai în zone amenajate şi pe trasee marcate în acest sens sau că „accesul public în pădure cu autovehicule, motociclete, ATV-uri sau mopede este interzis, cu excepţia activităţilor sportive, de recreere şi turism, care se pot practica numai cu acordul proprietarului sau al administratorului pădurilor proprietate publică a statului”.

De asemenea, în prezența „activiștilor” de mediu, mașina de teren a trecut prin apă, fără ca măcar unul dintre cei care „iubesc” mediul să se sesizeze că este poluant sau ilegal.

 

Dan Barna, exercițiu slab de imagine, într-un domeniu despre care nu știa nimic

Cel care se dorește a fi președinte al României a venit la Moldovița doar pentru a bifa încă un exercițiu de imagine, fără să știe nici măcar din ce își câștigă existența „activiștii de mediu”, nici care sunt regulile de bază atunci când vine vorba de tăieri de păduri, fără să știe nici măcar ce înseamnă un amenajament silvic sau care este diferența dintre un brad și un molid.

Când a fost întrebat dacă știe care este diferența dintre brad și molid, Barna a răspuns că este avocat și nu are cunoștințe din acest domeniu.

 Totuși, dacă era măcar un avocat bun, Barna ar fi trebuit să știe că  „pe durata celor 30 de zile de campanie electorală sunt interzise vehiculele inscripționate cu sloganuri de campanie și cele care difuzează materiale audio”. Cu toate acestea, atât autocarul, cât și una dintre mașinile în care se afla chiar Barna, erau inscripționate.

Activistul de mediu,  bulversat după vizita fără ecou a lui Barna

După ce, la începutul zilei de joi, reprezentantul Asociației „Moldovița” a postat pe blogul său personal un articol  prin care anunța că îi așteaptă pe toți candidații la prezidențiale la Moldovița, la doar câteva ore a mai postat un articol prin care anunța că Dan Barna a răspuns primul invitației sale.

Acestea în condițiile în care Barna fusese deja miercuri la Moldovița.

În concluzie, Dan Barna, vrea respectarea legii, însă proiectele de incluziune socială pe bani europeni, care implică firma lui sunt verificate acum la Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă, scandalul în care este implicat fiind unul de proporții, cu multe dovezi în tot ceea ce înseamnă corupție.

Cel care l-a invitat pe Barna la Moldovița, sau cel care a fost sunat de Barna, care s-a autoinvitat, cum a declarat inițial, are totuși un lucru în comun cu Dan Barna: amândoi își doresc imagine.

La Barna este explicabil: se află în campanie electorală!

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.