Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a vorbit la un interviu pentru Gândul Live despre „războaiele” din timpul mandatului său cu diverși oameni politici, printre care Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu sau Teodor Atanasiu, în contextul conflictului iscat între putere și opoziție, generat de acuzațiile de corupție aduse primului ministru.

„Cred ca orice sef de partid poate fi acuzat (de conflict, n.r.). Cu multi fosti colegi din PDL am fost la un sprit, au platit ei. Am fost la o masa, la nu stiu ce. Au platit ei masa. Oi fi platit si eu, dar au platit si ei. Ajungem la o aberatie. Trebuie sa avem grija de tipul de acuzatii pe care le facem publice. Eu nu spun ca pe Ponta nu ai de ce sa il acuzi. Ai, si sunt motive mult mai temeinice. Dar nu cu asta te duci in Parlament.

Am fost in razboi cumplit si cu Ponta si cu Tariceanu. Nu mi-a dat prin cap sa folosesc impotriva lor un astfel de truc pentru ca am considerat ca nu face parte din jocul democratic sa folosesti cinstit.”, subliniat Băsescu.

În contextul în care Teodor Atanasiu a demisionat în anul 2006 din funcția de ministru al Apărări Naționale după ce consilierul prezidențial, Adriana Săftoiu, depusese o plângere penală pe numele acestuia, acuzându-l de abuz în serviciu, Traian Băsescu a explicat că situația în care s-a regăsit Atanasiu în 2006 nu este similară cu cea în care se găsește astăzi Victor Ponta.

„Foarte multi spun ca asa i-a facut Basescu lui Atanasiu. Nu l-am revocat eu, el a demisionat. Cand ai un interes politic, iar marele meu interes nu era ca era Atanasiu la Aparare, marea problema era ca se ducea la ministerialele NATO si nu statea acolo, se ducea la plimbare. Nu aveam de unde sa nu stiu, erau informarile venite de la ministerialele NATO. Ministrul nostru nu avea pozitii.”, a spus Băsescu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.