Fostul președinte Traian Băsescu, liderul PMP, a reacționat în urma atacului SUA în Siria.

„Atacul SUA asupra unei baze aeriene din Siria transmite, în primul rând, un semnal că Statele Unite nu sunt dispuse să abandoneze Orientul Mijlociu în mâinile Rusiei, și, pe de altă parte, nu face decât să închidă gura celor care prevesteau „marea prietenie” Trump-Putin”, a declarat liderul PMP.

„Este în primul rând un semnal că Statele Unite nu sunt dispuse să abandoneze în mâinile Federației Ruse Orientul Mijlociu. În al doilea rând, atacul din această noapte împotriva bazei aeriene din Siria nu face decât să închidă gura acelora care prevesteau marea prietenie Trump-Putin. Și, nu în ultimul rând, acțiunea din această noapte, din această dimineață, arată cine este stăpânul”, a declarat Traian Băsescu.

Mai mult, întrebat cum vede în continuare evoluția situației, având în vedere și solicitările privind convocarea Consiliului de Securitate al ONU, fostul șef al statului a spus: „A tot fost convocat Consiliul de Securitate pe problema siriană, dar s-a tot lovit de veto-ul Federației Ruse „Nu văd riscuri majore, ci doar semnalul politic a fost extrem de puternic”, a adăugat Băsescu.

Fiind întrebat dacă astfel de atacuri vor continua, fostul președinte a afirmat: „Dacă va fi nevoie”.