Fostul președinte Traian Băsescu, invitat la o emisiune tv, a abordat cele mai importante subiecte actuale, precum scandalul de la vârful Partidului Social Democrat, despre care afirmă: ”În mintea lor, PSD-iștii cred că ei sunt statul” , dar și tensiunile din Poliția Română după scandalul polițistului din Brigada Rutieră, suspectat de agresiune sexuală a doi minori.

Întrebat despre premiza de la care a pornit discuțiile din interiorul PSD, respectiv cazul polițistului suspectat de pedofilie și cererea publică făcută premierului de către ministrul de Interne, Carmen Dan, fostul președinte a afirmat: „Sincer să fiu, deşi nu aş vrea, pentru că nu îmi place să fie umilite femeile, dar doamna Carmen Dan e vinovată. Ştiind că desemnarea şefului poliţiei depinde de premier, cum anunţi tu public că va fi demis? Dacă nu poţi, de ce nu discuţi cu premierul? S-a pus singură într-o situaţie extrem de dificilă. Nu avea dreptul să facă asta, instituţional. Până şi în timpul lui Ponta, când avea o remaniere de făcut, dădea un telefon. Deci e un mecanism instituţional care funcţionează în doi: ministrul de Interne propune, premierul dispune. Şi atunci cum nu te consulţi cu premierul? Eu pe sursele pe care le am, doamna Carmen Dan ştia că premierul nu doreşte să-l schimbe şi a provocat o criză, la îndemnul lui Dragnea”, susţine Traian Băsescu.

Mai mult decât atât, Băsescu spune că a fost înfuriat de cazul pedofilului ”acoperit și de liderii sindicali”.

Despre scandalul dintre președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, și premierul Tudose, fostul președinte consideră că nu se poate pronunța asupra concluziei de mâine, dar că Tudose are dreptate când ia în considerare eliberarea din funcție a șefei MAI.

”La cât sunt de iraționali nu se știe cum cade niciodată. Pe bună dreptate Tudose cere acum demisia lui Carmen Dan. Dacă Carmen Dan rămâne, e discreditat ca premier și chiar și în partid devine un caraghios”, a afirmat fostul șef de stat, invitatul jurnalistului Silviu Mănăstire.

Totodată, Traian Băsescu apreciază că singura soluție cu daune relativ mici pe care o are premierul este aceea de a o elibera pe Carmen Dan din funcție și a renunța la restructurarea Guvernului, fapt pe care ar trebui luat în considerare de Tudose, întrucât funcția sa are o anumită responsabilitate: ”Războaiele se duc altfel acum. În situația în care au ajuns, au doar o soluție cu pagube minime: să plece Carmen Dan și Tudose încheie discuția despre restructurarea Guvernului. \Orice om care se așează pe scaunul de prim-ministru realizează două lucruri: puterea uriașă pe care o are si răspunderea uriașă”. 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.