Procesul dintre Traian Băsescu şi preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, cu privire la anularea cetăţeniei moldoveneşti, a mai primit o amânare, deoarece reprezentantul lui Igor Dodon a lipsit din fața instanței.

Reprezentantul preşedintelui Igor Dodon nu s-a prezentat la primul termen de judecată fixat pentru data de 30 mai, nefiind făcută nici dovada primirii citaţiei. Următorul termen de judecată a fost fixat pentru data de 30 iunie”, a spus Andrei Bivol, avocatul lui Traian Băsescu.

Aceasta nu este prima amânare a procesului pe care fostul președinte, Traian Băsescu i l-a intentat lui Igor Dodon, un episod similar a avut loc în data de 16 mai. Președintele Republicii Moldova a înaintat la prima înfățișare, o cerere de recuzare care a dus la înlocuirea magistratului Viorica Puică, invocând că prin admiterea cererii de suspendare a decretului care anula cetăţenia moldovenească judecătorul s-a antepronunţat asupra fondului cauzei.
Deşi instanţa a respins toate argumentele pârâtului, aceasta a concluzionat că situaţia creată între judecător şi părţile procesului este de natură să afecteze percepţia imparţialităţii judecătorului de caz şi a admis cererea de recuzare, a precizat avocatul lui Traian Băsescu.
Potrivit avocatului, dacă nici la ședința următoare Igor Dodon nu se va prezenta în fața instanței,  atunci vor insista ca ședința să se desfășoare fără participarea pârâtului.