Fostul președinte al Romaniei, Traian Băsescu, nu rămâne fără reacție la tensiunile de pe scena politică romaneasca generate de atentionarea SUA. Astfel, conform senatorului PMP Traian Băsescu, România ar putea să își deterioreze relațiile diplomatice.

Totodată, fostul șef de stat susține că România riscă să își strice relațiile cu prima putere a lumii, Statele Unite ale Americii, din cauza unei defectuoase înțelegeri a cum funcționează Guvernul american.

Mai mult decât atât, președintele Partidului Mișcarea Populară îi acuză pe Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu că au transmis un mesaj în numele Parlamentului fără însă să supună la vot.

„Romania este in situatia in care risca sa deterioreze niste relatii pentru o proasta si defectuasa intelegere a modului in care lucreaza Guvernul SUA. As pleca de la continutul comunicatului purtatorului de cuvant al Departamentului de stat. Prin acest comunicat nu se interzice discutarea acestor legi, ci el are doua semnificatii in analiza mea: este o expresie a neincrederii si face parte la prevederile din proiectul transmis de ministrul Justitiei. Nu este vorba despre vreo interdictie data Parlamentului, asa cum incearca unii sa interpreteze comunicatul sau cum se ratoiesc Tariceanu si Dragnea”, a declarat Basescu la Parlament.

Băsescu a mai spus că scrisoarea transmisă de SUA ridică semne de îndoială asupra unor prevederi din pachetul de legi pentru Justiție, însă nu atentează la suveranitatea Parlamentului de la București.

Fostul președinte al României consideră că s-a mai încercat „capturarea Justiției” și în 2012, prin demiterea sa de la conducerea statului.

„Departamentul de Stat stie cu cine are de-a face si nu poate sa nu-si aminteasca faptul ca actualul PSD, alaturi de PNL, pana nu de mult, spuneau ca nu avem toata putere pana nu avem Justitia. Ei stiu ca acesta este partidul care alaturi de liberali voiau sa captureze Justitia in 2012, prin suspendarea presedintelui. Acest PNL, care dintr-o data a devenit un aparator neconditionat al Justitiei, este parte din istoria recenta a luptei impotriva Justitiei”, a mai spus Băsescu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.