Președintele Traian Băsescu spune că prezidențiabilul Alianței Creștin Liberale (ACL), Klaus Iohannis, este un „oportunist” care nu trebuia să se înscrie în cursa prezidențială, deoarece are pe rol un dosar de incompatibilitate.

„Nu ştiu care va fi verdictul ANI, dar mă întreb cum intră Iohannis în competiţie când ştie că ar putea rămâne fără dreptul de a ocupa o funcţie publică. Dacă va fi declarat incompatibil în timpul mandatului de preşedinte al României? Oportunismul la omul acesta trece de nivelul raţionalului. A fost premierul Grivco, a participat la suspendarea mea din 2012. Elena Udrea e mai cinstită decât toţi la un loc. Când am auzit că Monica Macovei este Nelson Mandela m-a luat râsul”, a declarat Băsescu în ediția de luni a emisiunii „Jocuri de Putere”, difuzată de Realitatea Tv .

Șeful statului a mai declarat că Iohannis este „corupt”, o dovadă în acest sens fiind cele șase case pe care și le-a achiziționat când lucra în sistemul educațional.

„Nu-l susțin pe Iohannis. Nu mă duc la vot dacă ajung în turul doi Ponta și Iohannis. Amândoi sunt niște oportuniști, niște corupți”, a mai spus președintele.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.