Traian Băsescu a declarat luni că va scrie în formularul obligatoriu pentru candidații la alegerile locale că nu a colaborat cu Securitatea, deși o decizie în primă instanță arată că și-a turnat foștii colegi de la Institutul de Marină.

„Nu am nicio problemă să scriu în formular că nu am colaborat cu Securitatea”, a spus Băsescu la Digi 24 când a fost întrebat despre dosarul său.

„Voi scrie de zece ori că nu reflectă colaborarea cu Securitatea. Eram în anul 1, institut civil. Ne făceam veacul în Mamaia, unde erau tabere cu studenți din statele socialiste. E o copilărie ce a scris acel ofițer de securitate în nota analizată de CNSAS”, a mai spus Băsescu.

Băsescu a mai spus că decizia administrativă a CNSAS, care l-a declarat colaborator al fostei Securități, ”a fost un abuz. Nu aveam nicio restricție să ne întâlnim cu omologi de vârstă în Nordul Mamaiei”.

Fostul președinte a mai spus că atunci când nava Biruința – al cărei capitan a fost – venea în port, primul care urca la bord era generalul Emil Macri, fostul șef al Directiei Contrainformatii Economice din Securitate.

Fostul președinte Traian Băsescu a pierdut în septembrie 2019 în primă instanță procesul cu CNSAS, judecătorii Curții de Apel București stabilind că el a fost colaborator al Securității ca poliție politică. Băsescu a atacat decizia și se judecă acum la Înalta Curte de Casație și Justiție. Că să poată candida la primăria București, Băsescu trebuie să dea o declarație pe proprie răspundere potrivit căreia nu a colaborat cu Securitatea ca poliție politică.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.