Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că în timpul mandatului său nu a primit niciodată de la SRI informări legate de firma Hexi Pharma, și a susținut că numai un stat criminal ar secretiza informații care afectează siguranța cetățeanului, dacă are aceste informații.

Băsescu recunoaște că a avut informări despre sistemul sanitar, dar nu și despre Hexi Pharma sursa reportervirtual.ro

„Cu sistemul sanitar da, are dreptate SRI, s-au trimis foarte multe informări. În niciun caz însă despre Hexi Pharma și în niciun caz la președinte. (…) Repet, au fost informări multe. (…) Au fost informări și despre sistemul informatic de la Casa Națională de Sănătate și despre cardul de sănătate și despre rețeta electronică… foarte multe informări. Dar, în mod categoric, nu despre Hexi Pharma”, a declarat fostul președinte.

Traian Băsescu a adăugat că „atunci când sunt informații de interes public, care afectează siguranța cetățeanului, SRI nu se poate prevala de secretul de stat”, invocând în acest sens prevederile unui articol din Legea 182/2002.

„Numai un stat criminal ar secretiza informații care afectează siguranța cetățeanului, dacă are aceste informații”, a mai spus Băsescu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.