Fostul preşedinte al României Traian Băsescu rupe tăcerea în legătură cu partidele de tenis dintre persoane de la vârful puterii.

Senatorul PMP a vorbit duminică seară, despre partidele de tenis ale liderilor PSD Liviu Dragnea și Victor Ponta cu Florian Coldea și George Maior, dar și cu fostul vicepremier Gabriel Oprea, informații dezvăluite de jurnalistul Dan Andronic.

Băsescu a susține că nu știa nimic despre aceste întâlniri.

Nu am știut niciodată. Nu am fost un om curios să știu ce fac oamenii în afara serviciului”, a spus fostul șef al statului.

De asemenea, Traian Băsescu a atras atenția asupra faptului că, timp de trei ani, aceste întâlniri au avut loc la baza lui Dinu Pescariu, subliniind că este foarte posibil ca acesta să cunoască detalii despre discuțiile pe care le purtau șefii SRI, judecătorii, procurori DNA și oamenii politici.

„Din 2010 până în 2013, când s-a terminat construcția, renovarea lui T14, (…) partidele de tenis aveau loc în baza Cutezătorii, la domnul Pescariu. Timp de trei ani Maior, Coldea, Oprea, Dragnea, Ponta și, din când în când, Sebastian Ghiță se întâlneau la Dinu Pescariu pe terenuri și pe urmă serveau masa tot acolo.

Asta ne dă o explicație. Cu certitudine nu i-au spus niciodată gazdei să plece. Probabil că a auzit multe și Dinu Pescariu, ceea ce (…) ne arată și de ce în dosarul Microsoft el a rămas și cu banii, și liber, nici nu îl întreabă nimeni nimic deși problemele din Microsoft și numele lui apăreau cu mulți ani înainte în informările care au ajuns și la DNA”, a afirmat Traian Băsescu.