Președintele Traian Băsescu avertizează că liberalul Klaus Iohannis câștigă degeaba Președinția României, dacă ulterior va pierde procesul de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), intentat de Agenția Națională de Integritate (ANI).

„Îmi pare rău pentru români că au de ales într-o marionetă a PSD și un alt candidat care din păcate, din dorința de a parveni în funcții cu orice preț, nu a ținut cont că asupra lui plana riscul incompatibilității, care se poate manifesta inclusiv după începerea mandatului. O decizie a instanței de incompatibilitate după validarea mandatului și după începerea exercitării funcției suspendă exercitarea funcției de către președinte. Este situația pe care o blamăm toți responsabilii inclusiv legat de parlamentarii care au fost constatați prin hotărâri definitive și irevocabile și le cerem să-și înceteze mandatele de parlamentari chiar dacă ei erau consilieri la momentul la care au fost în această situație”, a spus președintele Traian Băsescu.

Președintele Traian Băsescu a făcut aceste declarații joi, de pe aeroportul Henri Coandă, de unde a decolat spre Bruxelles pentru a participa la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit ca termen în dosarul de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis, candidatul ACL la Președinție, data de 18 noiembrie, la două zile după desfășurarea celui de-al doilea tur de scrutin prezidențial, potrivit România Tv.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.