Fostul președinte al României, Traian Băsescu a analizat șansele ca unirea României cu Republica Moldova să se realizeze în următorii ani.

„Vai de politicienii, și eu îi consider antinaționali, care spun că nu e momentul, nu e timpul… la noi nu e niciodată momentul… România nu face niciun rău, nu încalcă nicio lege, niciun tratat internațional. Unirea nu se va produce cum spun aventurierii, în 2018, la 100 de ani de la Marea Unire. Se va produce peste 5 ani, peste 7 ani, trebuie să apară momentul la care să existe condițiile politice ca cele două parlamente să voteze unirea.

Acum 100 de ani s-a făcut prin votul parlamentarilor, nu prin referendum. Parlamentul de la Chișinău nu va vota asta până nu va considera că există o majoritatea unionistă sau proromânească în Republica Moldova”, a declarat Băsescu.

Mai mult, acesta a precizat că, deocamdată, nu a obținut dreptul de a vota la alegerile din Republica Moldova, dar speră să îl obțină până pe 13 noiembrie, când va avea loc cel de-al doilea tur de scrutin, în cazul în care niciunul dintre candidați nu va obține acum jumătate+1 din numărul de voturi.

Totodată, fostul președinte și-a manifestat speranța că Igor Dodon, candidatul prorus, nu va obține numărul de voturi necesare și că Maia Sandu va câștiga în turul al doilea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.