Fostului presedinte, Traian Basescu, din cate se pare nu-i prieste la pensie. Intr-o postare pe Facebook, acesta se vrea consilier al presedintelui si al premierului in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene.

„7,5 miliarde euro din banii europeni alocaţi României de Uniunea Europeană se vor pierde la 31.12.2015. Au fost alocaţi pentru construcţia de autostrăzi, modernizarea căilor ferate, regularizări de rîuri, recalificare profesională, creare de locuri de muncă, izolarea termică a blocurilor etc”, scrie Traian Băsescu pe Facebook.
„În timp ce se lăuda cu îmbunătăţirea absorbţiei şi tăia panglici pe seama contractelor semnate în timpul guvernului Emil Boc, Ponta n-a reuşit să semneze niciun contract semnificativ prin care să utilizeze banii alocaţi României. Dacă în cei peste trei ani de guvernare Ponta s-ar fi început tot atîtea proiecte cîte s-au demarat în timpul lui Emil Boc, foarte probabil nu am mai fi pierdut aceşti 7,5 miliarde de euro.
Eu cred că încă se mai poate salva ceva din pierdere cu condiţia să ştim ce avem de făcut şi argumentat în relaţia cu Comisia Europeană şi, mai ales, să facm un efort administrativ concertat multiinstituţional la Bucureşti.
Actualul preşedinte al Comisiei Europene este un susţinător consecvent al României şi cu siguranţă ne va ajuta la limita maxim favorabilă de valorificare a reglementărilor europene.
Ponta ca PM şi Iohannis ca reprezentant al României în Consiliul European trebuie să-şi asume acest efort, dar nu începînd de mîine, ci de azi. Eu sunt convins că merită încercat”, conchide Traian Băsescu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.