Fostul președinte Traian Băsescu a lansat mai multe acuzații dure la adresa Guvernului, procurorului general Augustin Lazăr, șefei DNA Laura Codruța Kovesi și chiar la adresa ambasadelor străine.

Motivele nemulțumirii acestuia sunt felul cum s-a comunicat și cum s-a acționat în contextul ordonanței de urgență privind modificarea codurilor penale.
„Mesajul a fost unul singur. Ticăloșii de politicieni din România vor să pună capăt luptei anticorupție, dar noi nu ne lăsăm, ne vom bate până la urmă. Și ultimul mesaj, pericolul nu a trecut pentru că OUG13 s-a dus în Parlament, cum spune doamna procuror șef DNA în The Guardian.
Nu este în regulă pentru că acești oameni mint cu nerușinare în presa internațională despre țara lor. Nimeni nu contestă greșeală Guvernului și eu sunt unul dintre cei care susțin că Guvernul Grindeanu și-a terminat mandatul, trebuie să plece. Dar este incredibil cum procurorul general și procurorul șef DNA nu spun în presa internațională că ceea ce vrea să facă politicul este legat de publicații constituționale. Adică, aceste coduri trebuiesc modificate, pentru că au peste 50 de decizii ale CCR care modifică sau constată elemente de neconstituționalitate în articolele din Codul penal și Codul de procedură penală. Tot oamenii ăștia, mă refer la procurorul general și procurorul șef DNA, nu spun în presa internațională că, dacă tot se umblă pe Codul penal, datorită deciziilor CCR este momentul să fie introdusă în conținutul codurilor și Directiva 343 a UE, care are termen de implementare în legislația națională până la 1 aprilie anul viitor.
Nici ambasadele, dacă ați observat, nu au vrut să ia în considerație. E  grupul celor șase țări care au anunțat susținerea pentru lupta anticorupție, ca și cum eu sau dvs sau orice român de bun simț ar fi împotriva aceste lupte. Dar nici măcar ambasadele de la București nu au luat în considerație că modificările la codul penal sunt obligatorii, datorită deciziilor CCR și Directivei 343 a UE. Faptul că nimeni, nici președintele Iohannis, nici cei doi procurori (c.n. Augustin Lazăr și Laura Codruța Kovesi) plini de elan, nu spun nu numai străinilor, nici măcar românilor că sunt  50 de articole din codul penal și codul de procedură penală care trebuiesc modificate înseamnă minciună prin omisiune, dezinformare. Acesta este motivul pentru care în Piața Victoriei se strigă: nu vă atingeți de Coduri”, a afirmat Traian Băsescu.

Sursa: www.psnews.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.