Locuitorii orașului Dolhasca, mai precis cei ce locuiesc în satul Budeni, se plâng de calitatea apei care le curge la robinete. Potrivit unei localnice situația persistă de mult timp, iar oamenii sunt nevoiți să care apă de la fântână pentru gătit, băut și pentru igiena zilnică. Femeia se mai plânge și de faptul că factura se emite lunar și oamenii plătesc această apă ruginie, ca fiind potabilă.

„Aceeași situație de apă ruginie, nu pot spăla la mașină! Sunt nevoită să aduc apă de la fântână pentru a spăla hainele și pentru igiena noastră de zi cu zi! Apa aceasta mizerabilă e de luni bune, însă nu se ia nicio măsură, dar noi suntem obligați să platim ca fiind apă potabila!”, a declarat pentru SuceavaLive, femeia indignată.

În ceea ce privește autoritățile locale, femeia a declarat că nu a mers încă la Primărie pentru a sesiza, însă a precizat că edilul orașului cunoaște foarte bine situația.

„Nu nu am făcut sesizare, însă domnul primar știe de aceată situație!”, a adăugat femeia.

Contactat telefonic, pentru un punct de vedere oficial, primarul orașului Dolhasca, Decebal Dumitru Isachi, nu a răspuns până la ora publicării articolului.

Reamintim că Dolhasca a devenit oraş în anul 2004, pentru ca România să poată adera la Uniunea Europeană. Tot atunci au fost puse în funcţiune şi două staţii pentru tratarea apei. Imediat, cetăţenii s-au racordat la sistemul centralizat, iar o perioadă apa a fost bună şi de băut şi de gătit. Problemele au apărut după extinderea reţelelor de alimentare.
Explicaţia este că apa provine din niște puțuri săpate prin 2004, când alimentau doar niște cișmele. Odată cu extinderea rețelei, care a devenit suprasolicitată, situația s-a înrăutățit.

Se pare că în momentul în care autoritățile schimbă filtrele, apa devine, pentru puțin timp, folosibilă, însă bucuria nu durează mult, căci apa revine la culoarea ei maronie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.