Inspectoratul Județean de Poliție Suceava a anunțat că pe raza județului, procesul electoral se desfășoară în condiții normale şi nu au fost semnalate probleme deosebite, forțele Ministerului Afacerilor Interne fiind desfășurate în teren pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice şi derularea în condiţii optime a procesului electoral.

Angajaţii M.A.I. asigură ordinea publică în întreg judeţul, mai ales în zona celor 560 de secţii de votare. Repartizarea buletinelor de vot de la circumscripțiile electorale către secțiile de votare s-a desfășurat ieri seara, fără incidente.
Peste 1000 de polițiști, jandarmi și lucrători ISU, alături de celelalte forțe ale Ministerului Afacerilor Interne veghează la respectarea legalității procesului electoral, precum și la respectarea ordinii și liniștii publice în comunități.
În scopul derulării unui proces de vot în deplină legalitate au fost instituite două zone speciale de siguranță, zone în care forţele M.A.I. au fost suplimentate, nefiind înregistrate până în prezent evenimente negative.
Echipele de control special constituite au verificat 17 sesizări privind diverse incidente, majoritatea vizând transportul de persoane către secții de votare.
Fiecare sesizare este verificată de către polițiști cu profesionalism și obiectivitate, fiind audiate persoanele implicate și administrându-se material probator, urmând a fi luate măsuri în funcție de rezultatele cercetărilor.
Polițiștii Poliției Orașului Cajvana au întocmit și un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,loviri sau alte violențe”, în cazul sesizării unei agresiuni între două persoane implicate în procesul electoral în zona Secției de Votare 137 de pe raza orașului Cajvana.
Forţele Ministerului Afacerilor Interne desfăşoară activităţi în sistem integrat, pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiţii de siguranţă şi pentru a verifica şi sancţiona cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.