Ștefan cel Mare (Herr Flutur): „Să ieși în linia inamică și kredkova șhi ghini..!
Hatmanul Crețea (vicepreședintele CJ, Cristi Crețu): Yess singur Maria Ta, că și eu Kreskova…
Și-l însoți Ștefan pe hatman până la linia frontului. Apoi îl aruncă peste gardul de sârmă stuchită, dându-i ultimele povețe, vorbale…
Iaca, ce ieși…
*povețele lu’ cel Mare:
Ștefan cel Mare: „Să tragi cu tunurile…!”
Hatmanul Crețea: „Nu le-am adus la luptă, Măria Ta! Nu le-a scos magazionerul Ghelu din depozit. A zis că nu are referat de necesitate din partea populației”.
Ștefan: „Cum? Păi, de ce nu l-a făcut Barbel?”
Crețea: „Boierul Barbel și-a luat trei zile de medical. A zis că are o colectare selectivă, în principal. Așa că, ce să mai zic eu…”
Ștefan: „Și de ce n-a lăsat un înlocuitor odihnit, și ne-medical?”
Crețea: „A lăsat, dar n-am putut semna, pentru că eram și în comisia de recepție a satisfacției populațiunei și m-aș fi aflat în conflict de interese”.
Ștefan: „Bine! Atunci, izbiți cu proiectul meu de suflet, cavaleria grea!”
Crețea: „Cavaleria grea n-a venit la luptă, Măria Ta, nu au caii potcoave!”
Ștefan: „Cum? Nu v-am aprobat fonduri să li-i potcoviți?”
Crețea: „Ba da, Măria Ta! Dar licitația a fost contestată în instanță de niște talhari pe mârțoage. Până la vară, suntem blocați”.
Ștefan: „Bine. Încă nu e totul pierdut. Să tragă arcașii!”
Crețea: „Nici ei n-au venit. Sunt supărați că nu și-au primit sporurile, de risc și rușine”.
Ștefan: „Păi, am ordonat să li se dea sporule aste!”
Crețea: „Da, dar nu a vrut madamma să le dea. Când arcașii le-au cerut, madamma a zis ca s-o pupe în khiúr, că nu are norme de aplicare”.
Ștefan: „Afară cu ea! Unde este cavaleria ușoară, a fiilor&finilor de boieri?
Crețea: La pensie, Măria Ta. S-a aflat că de vineri se iese cu 20% și au ieșit toți joi, afar’ de două sublocotenente sfertodocte ce n-au pritziput legea viitorului…
Ștefan: „Atunci, mi-au rămas răzeșii!”
Crețea: „Așa e, Măria ta! Ei ar fi venit, dar n-am putut să-i anunț. Nu am semnat încă noul acord al căilor de comuniune cu CCBanuria și Miuzeria. Au zis ăia de la aodit că nu am stabilit indici de performanță la protocoalele de reciprocitate”.
Ștefan: „Crețea, în afară de noi doi, cine a mai venit la lupta cu electoratul !?!?!?!?”
Crețea: „A chemat Zaharel fanfara! Nu știți că vine mereu? Ce să mai zic eu…”
Ștefan: „Bine! Spune-le să cânte Prohodul!…
ZDB lupta podu

Fotografia zilei: Lupta de la stuchitu’ mâțelor. Caracatiță de porc cu legume la grătar, hrana guzanilor de casă

Fiți cu ochii pe Noi, pentru că noi vi-i deschidem! ZDB Like AICI! Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu!

unii citesc și adorm.
alții citesc și se trezesc…

Redacția ZDB: Guzanu’ Dragobanul

sigla

Bukowina lui Invers, ochiul din craca ta de la serviciu!

Articol preluat din Ziarul Ducatul Bukowina. Citește mai mult pe … Click! ZDB

16 Responses

 1. gică

  Excelent, dar îmi pare rău, lipsește din peisaj un personaj care nu are voie să lipseească: kakalogofătul. Este kakacronicarul și ”mărturisitorul” faptelor domnești. Acum, adevărat, le poate aduna și de pe net, stând pe wc, unde le și afișează. Are multă experiență. Pierde ocazia unui pupat în k-r pe viu, dar își ia revanșa ulterior, când pupă înzecit. Avantajul pe net este că poate băga în kakapisețul lui orice. Pune Rădauțiului copertă de Cernăuți. Poate evită kitschosul muzeistic ursulesc și își îmbracă stăpânul cu strai regesc de UK sau împărătesc japanit. Și cel de kitai ar fi nimerit, adică adus de un mare istoric aborigen când, cum spune în kakapisețul lui kakacronicarul, a fost rugat să meargă la fața locului ca să rezolve o mare problemă de istorie a statului vechi kitaiesc (confer înscrisurle de pe pereții wc-ului kakalogofețesc).

  Răspunde
  • XXLIT

   Deocamdată este ilustrat guzanul – câinele de casă, a se vedea cine e guzanul în articolul Politrucul, guzanul si joaca de-a D-Zeu. Într-adevăr lipsește din dialog, dar mărturisirea va continua, pentru că despre lupta de la Podul Înalt e mult de povestit.
   Acuma, altul a fost scopu’ narațiunii…

   Răspunde
  • Surly

   Eii, E unul MARE în județ, Ce să mai zic eu… Mi s-a terminat dialogul mot-a -mot invatat

   Răspunde
  • atenisoaiei g

   Da ce fel de alfabetizat functional a scos și pus în circulație mămica lu matale dacă nu bunghești atâta lucru, bă frână? Mai bagă o lectură, boule, și stai cu degetu în priza ca să ți se aplindă becu! Și citește acolo mai sus unde zice că proștii să-și vada de drum și să nu caște gura încoa peste gard… Hai, mișcă la oi, pămpălaule!

   Răspunde
 2. zdb încă mic

  De luni vom publica doar pe http://www.ducatulbukowina.ro , facem probe finale până pe 23 la inaugurare. Însă în continuare vom folosi distribuția și audiența locatorilor /depozitarilor temporari de site (partenerilor) pe grupuri, rețele și alte pag. de socializare .

  Răspunde
  • XXLIT

   Vrem ajutor la teste….. Comentarii, comentarii cu link-uri, scurte, lungi, probleme de aspect ce trebuiesc remediate și ne-au scapat (aspect pe telefon – portrait/Landscape, tabletă, desktop, alte terminale si SO, etc…)

   Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.