Politologul Cristian Pîrvulescu a acordat marți o declarație pentru PSnews.ro, în care a vorbit despre bătălia care ar putea izbucni pentru președinția Partidului Social Democrat odată cu punerea sub urmărire penală a președintelui PSD, Liviu Dragnea, în dosarul Tel Drum.

„Pe termen mediu, dacă dosarul va ajunge în justiție, va avea cu siguranță o influență importantă. Nu știu dacă electorală (având în vedere specificul electoratului românesc), dar cu siguranță una juridică, și deci implicit politică.

Dar problema este una de etică politică. E adevărat că etica politică nu are o mare căutare în România, însă rămâne un element important în ceea ce numim încă «Europa». Faptul că lideri foarte importanți ai Partidului Social Democrat au simțit nevoia să fie prezenți alături de Liviu Dragnea în momentul în care acesta a fost chemat la DNA, în condițiile în care OLAF-ul a făcut publice suspiciunile sale în legătură cu scandalul Tel Drum denotă o linie de intimidare a instituțiilor juridice românești, dar și a unor instituții europene”, a explicat Pîrvulescu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.