Militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bosanci, au intervenit în noaptea de miercuri spre joi, cu trei autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din comuna Bosanci.

Flăcările au fost anunțate la numărul unic de urgență 112, la ora 3:36.

Potrivit unui comunicat al ISU „Bucovina” Suceava, la sosirea echipajelor, ardeau generalizat casa de locuit şi o anexă din lemn, existând pericolul de propagare la două locuinţe învecinate.
Din declaraţiile vecinilor, exista posibilitatea ca proprietarul, care avea un handicap locomotor, să fi fost surprins de foc în locuinţă. Din nefericire, informaţiile s-au adeverit. După localizarea flăcărilor, pompierii militari au pătruns în interiorul casei, unde au găsit trupul carbonizat al proprietarului în vârstă de 82 de ani.
Au ars casa de locuit (din zidărie, cu acoperiş din lemn şi învelitoare din tablă) pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, anexa din lemn pe 20 de metri pătraţi, circa 2 metri cubi lemn de foc şi alte bunuri. S-au degradat pereţii locuinţei.
Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului căzut din soba cu acumulare de căldură.
Incendiul a fost lichidat la ora 6:45, iar pompierii au salvat cele două locuinţe învecinate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.