Un tânăr, din comuna Baia, ce se ocupa cu vânzarea de porumb, a furat suma de 3.800 de lei de la un bătrân de 72 de ani din Cacica.

Postul de poliţie Cacica a fost sesizat, miercuri, prin 112 despre faptul că unui bărbat de 72 ani din localitate, Anton M., persoane necunoscute i-au sustras suma de  3.800 lei. Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că în jurul orei 11.30, bătrânul se afla la locuința sa şi a observat că în fața porții sale a oprit o utilitară, din care au coborât trei persoane de sex masculin, care l-au întrebat dacă este interesat să cumpere boabe de porumb.

Bătrânul le-a spus celor trei că este interesat să cumpere 500 kg, iar cei trei s-au oferit să-l ajute să transporte și să depoziteze cantitatea de porumb cumpărată în șură. În timp ce doi tineri ajutau bătrânul la depozitarea sacilor, cel de-al treilea, profitând de vârsta înaintată a părții vătămate, a pătruns în bucătăria de vară şi dintr-un dulap a sustras suma de 3.800 lei, după care au părăsit curtea locuinței.

Poliţiştii au demarat activităţile investigative, reuşind să identifice mijlocul de transport cu care autorii furtului s-au deplasat, autoturism deținut de Virginel P., din comuna Baia. Un echipaj de poliție s-a deplasat pe raza comunei Baia, unde i-au identificat pe Ilie P., de  25 ani, Virginel P. și Benone M., care au recunoscut că au efectuat comerț cu porumb pe raza comunei Cacica, iar ulterior s-a stabilit că Ilie P. este autorul furtului comis din locuința lui Anton M.

Prejudiciul a fost recuperat şi restituit reclamantului, iar autorul este cercetat, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând a se dispune procedural.

„Solicităm cetăţenilor, în special persoanelor vârstnice să nu permită accesul în locuinţă sau în curte a unor persoane străine care încearcă să vândă diverse bunuri să plaseze materiale promoţionale sau să propune diverse acte de comerţ aparent avantajoase”, precizează poliţia într-un comunicat de presă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.