Sâmbătă 15 februarie, la ora 22:27, o persoană a anunţat la 112 faptul că observă cum iese fum din apartamentul unui bloc, situat pe B-dul Bucovinei, din oraşul Gura Humorului.

Pompierii militari humoreni au intervenit cu o autospecială şi o ambulanţă SMURD, şi au găsit în dormitorul apartamentului un pat care ardea, cu pericol de propagare la întreaga locuinţă.

La marginea patului, pe podea, a fost găsit proprietarul, Bălan Dumitru, în vârstă de 70 de ani, conştient dar intoxicat cu monoxid de carbon. Imediat, echipajul SMURD i-a acordat primul ajutor medical, după care l-a transportat la spitalul orăşenesc, pentru investigaţii suplimenatre şi tratament de specialita

Incendiul a fost lichidat la ora 22:45. Au ars patul şi materiale textile. Flăcările au mai degradat şi alte bunuri din încăpere.

 „ Cel mai probabil, incendiul a izbucnit prin efect termic al curentului electric, produs de o lampă de iluminat cu improvizaţii”, se arată în comunicatul ISU Suceava.

 Prin intervenţia promptă, pompierii au salvat viaţa proprietarului dar şi restul apartamentului cu bunurile din interior.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.