Duminică, 6 octombrie, în jurul orei 15:59, I.P., de 70 ani, din orașul Gura Humorului, a sesizat prin SNUAU 112 faptul că este în divorţ cu soţul său M.P., de 73 ani, din aceeași localitate, iar acesta îi bate copiii.

 A fost identificată apelanta la domiciliu, ocazie cu care aceasta a relatat faptul că este căsătorită cu M.P. iar din căsătoria anterioară, ea are două fete majore, respectiv A.L., de 31 ani, domiciliată în localitate şi A.I., de 34 ani, din municipiul Suceava, ambele locuind în municipiul Suceava, însă în weekend-uri  acestea locuiesc la casa din orașul Gura Humorului, unde sunt şi proprietare.

La data menţionată, în jurul orei 15:50, cele două fete au sosit la locuinţa mamei lor, moment în care au avut unele discuţii în contradictoriu cu tatăl lor vitreg M.P., ocazie cu care între aceştia a izbucnit un conflict, iar cel din urmă le-a lovit pe cele două fete.

Ulterior, M.P. a continuat scandalul, le-a ameninţat pe cele două fete vitrege ale sale, provocându-le astfel o stare de temere, iar apoi a provocat scandal la adresa soţiei sale I.P., a îmbrâncit-o pe aceasta şi a prins-o cu mâinile de zona gâtului.

În momentul în care organele de poliţie au ajuns la faţa locului, M.P. era agresiv verbal faţă de membrii familiei şi provoca în continuare scandal.

I.P., A.L. şi A.I. au solicitat emiterea unui ordin de protecţie provizoriu împotriva lui M.P.. Procedându-se la întocmirea Formularului de evaluare a riscului pentru cele 3 victime, s-a constatat faptul că există risc iminent, fapt pentru care s-a procedat la emiterea unui ordin de protecţie provizoriu împotriva agresorului, începând cu data de 06.10.2019, ora 19:35, valabil 5 zile, conf. Legii 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, republicată, modificată și completată.

Lui M.P. i s-a adus la cunoştinţă faptul că împotriva lui a fost emis Ordinul de protecţie provizoriu, fiindu-i comunicate drepturile și obligațiile pe care le are în conformitate cu prevederile Legii nr. 217/2003. 

În cauză s-a procedat la reintegrarea victimelor violenţei în familie în locuinţa comună.

Persoanei vătămate i s-a adus la cunoştinţă dreptul de a se prezenta la SML Suceava în vederea solicitării unui certificat medico-legal, totodată fiind îndrumată să se adreseze Judecătoriei Gura Humorului în vederea solicitării emiterii unui Ordin de Protecţie. 

 În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „violenţa în familie” şi ,,amenințarea”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.