Poliția oraşului Milişăuţi, a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112, marți, în jurul orei 4:30, despre faptul că, o localnică de 73 de ani, a fost victima unei înşelăciuni prin metoda „Accidentul”.

Potrivit unui comunicat al I.P.J. Suceava, din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că marți, în jurul orei 01:30, victima a fost apelată pe telefonul fix de o persoană care s-a recomandat ca fiind fiul ei, plecat de mai mult timp în străinătate și care, i-a adus la cunoștință faptul că, a fost implicat într-un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unei persoane, a fost reţinut de autorități şi are nevoie de o sumă de bani pentru a fi eliberat pe cauţiune.

Ulterior, victima a fost apelată pe telefonul fix, de o altă persoană, care, i-a adus la cunoștință faptul că, pentru a fi eliberat pe cauţiune din închisoare, fiul ei are nevoie de suma de 10.000 de lire, bani ce trebuie plătiți unei persoane ce o va contacta la domiciliu.

Astfel, în jurul orei 03:00, la locuința femeii de 73 de ani, s-a prezentat o persoană necunoscută, căreia femeia i-a înmânat suma de 1.800 de lire și 500 lei.

Ulterior, femeia s-a deplasat la locuinţa fiicei sale, situată în apropiere, care l-a sunat pe fratele ei, în străinătate și care i-a comunicat faptul că, nu a fost implicat în niciun accident de circulaţie şi nici nu a trimis pe nimeni pentru a ridica vreo sumă de bani de la mama sa.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordaţi prin această metodă şi să nu dea curs unor astfel de solicitări.

În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că sunteţi înşelaţi apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.