Bătrânii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice de la Solca se hrănesc din mila oamenilor. În această situație i-au adus „specialiștii” din Ministerului Muncii și administrația locală.

Concret, bătrânii au rămas fără hrană și, din nou, fără bani pentru cheltuieli materiale şi de personal.

Primarul orașului, Ţăranu Hofnera, a precizat că, din păcate, Primăria nu dispune de fonduri pentru finanţarea căminului, dar speră că după discuția pe care o va purta vineri, 13 mai cu reprezentanți din Ministerul Muncii situația se va debloca.

Pentru a funcționa încă o lună, Consiliului Judeţean Suceava a repartizat luna trecută centrului din Solca 166.000 de lei din Fondul de rezervă. În acest moment, la Căminul din orașul Solca își duc traiul 70 de bătrâni din 35 de localităţi din judeţ. În toamna anului trecut, Ministerul Muncii a sistat finanţarea centrului, iar unitatea acumulase datorii de peste 160.000 de lei la hrană, utilităţi şi salariile celor 35 de angajaţi. Conducerea căminului s-a adresat celor 35 de consilii din localităţile de unde provin asistaţii, majoritatea lor fără aparţinători, fără locuinţă, iar o parte imobilizaţi la pat, însă nu s-a primit răspuns favorabil pentru susţinerea financiară.

Primarul de la Solca a adăugat că la întâlnire vor veni şi reprezentanţii altor cămine de bătrâni din ţară care se găsesc în aceeaşi situaţie.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.