La venerabila vârstă de 99 ani, un bărbat din comuna suceveană Udești a primit a doua doză de vaccin anti-Covid și a devenit astfel unul dintre veteranii acestei campanii de imunizare.

Ambrosie Plopan a venit la centrul de vaccinare din satul Sfântu Ilie la brațul ginerelui său, declarând că își face datoria față de țară. Bătrânul s-a imunizat cu prima doză pe data de 5 mai și, conform spuselor sale, nu a avut niciun efect advers.

Ambrosie Plopan este veteran de Război, acesta a luptând pe mai multe fronturi, atât în România, cât și în Ungaria și în fosta Cehoslovacia, și a  hotătărât să se vaccineze pentru a reduce riscul răspândirii noului coronavirus și pentru ca totul să revină la normal.

De altfel, bătrânul a precizat că o mare parte a familiei acestuia s-a vaccinat, chiar dacă nu au fost infectați cu coronavirus sau cel puțin nu au avut simptome.

„M-am vaccinat ca să scăpăm de această boală. Aș vrea să fie din nou bine în țară. Vaccinul nu face rău oamenilor, ci e pentru binele lor și avem o datorie față de țara asta. Țara cheltuie bani pentru aceste vaccinuri, nu sunt gratis și dacă țara ne cheamă, trebuie să ne vaccinăm”, a declarat, după rapel, veteranul Ambrosie Plopan.

Alături de Ambrosie Plopan a fost și prefectul județului Suceava, Iulian Cimpoeșu, care l-a felicitat și apreciat pentru gestul său. Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu i-a îndemnat pe suceveni să ia exemplu de la veteranul Plopan și să se imunizeze împotriva coronavirusului.

„Este o dovadă de responsabilitate pentru care ma bucur foarte mult. Domnul Plopan, la 99 de ani dă exemplu tinerilor care nu au prea luat cu asalt centrele de vaccinare. Sper ca exemplul veteranului de Război să îi motiveze și pe ceilalți cetățeni să își facă datoria față de țară. Domnul Plopan și-a făcut datoria față de țară și în Război și acum”, a declarat prefectul Iulian Cimpoeșu.

De cealaltă parte, coordonatorul Centrului de Vaccinare de la Sfântu Ilie, medicul Ionuț Nichitoi, a declarat că Ambrosie Plopan este cel mai în vârstă cetățean imunizat în centrul pe care îl coordonează, iar exemplul acestuia este demn de urmat de toți cetățenii județului Suceava.

„Sunt încântat că domnul Plopan s-a vaccinat în centrul pe care îl coordonez și sper ca exemplul său să fie urmat de cât mai multe persoane. Îi doresc multă sănătate și îl felicit pentru gestul său”, a declarat medicul Ionuț Nichitoi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.