După ce inițial se anunțase faptul că târgul săptămânal de autoturisme „Obor” din municipiul Rădăuți se redeschide  duminică, 21 februarie, cu avizul Direcției de Sănătate Publică Suceava, se pare că acesta va rămâne în continuare închis. Într-un comunicat de presă, conducerea Primăriei Rădăuți a precizat că, în ciuda eforturilor de redeschidere a bazarului auto, acesta va rămâne închis.

 

„Sensibil la numeroasele solicitări ale populației, Primarul Bogdan Loghin a încercat o deblocare a situației Bazarului Auto din Rădăuți.
Solicitările făcute către Prefectura Suceava nu au rămas fără ecou, aceștia trimițându-ne notificarea Direcției de Sănătate Publică, către instituția prefectului, prin care se permite redeschiderea Bazarului Auto, cu păstrarea normelor sanitare impuse.

În baza notificării DSP și a hotărârii Comitetului Local pentru Situații de Urgență, executivul rădăuțean a comunicat oficial redeschiderea, însă deși Rădăuțiul se află la momentul de față încadrat la o incidență de 2,02 / 1000, starea de alertă prelungită, legiferată prin HG 35 din 10.02.2021 pentru prelungirea stării de alerta începând cu data de 12.02.2021 pentru 30 de zile și adresa 4.403.006 primită de la Centrul de Coordonare și Condicere a Intervențiilor Suceava, cu atenționare la interpretareaart.12, alin.1 din anexa 3 a HG35/2021, încadrează „bazarul” și „oborul” în cadrul restricțiilor impuse prin închidere.

În sensul celor prezentate, Comitetul Local Pentru Situații de Urgență a fost nevoit să aprobe de urgență amânarea deschiderii, pentru o dată ce va fi comunicată ulterior”, se arată în comunicat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.