Cazul crimelor de la Caracal a atras atenția unor publicații internaționale. BBC a dedicat un articol în care a povestit în detaliu răpirea Alexandrei Măceșanu, dar și modul în care autoritățile române au tratat cazul.

Publicația britanică amintește că Alexandra a sunat de trei ori la poliție în timp ce era răpită:

Vă rog, stați cu mine la telefon că îmi este frică… vă rog”, a spus ea în ultimul apel către 112, potrivit stenogramelor. Polițistul îi răspunde că „nu poate să stea la telefon” pentru că are „și alte apeluri”, însă o asigură că „negreșit” va veni cineva în câteva minute”.

Cazul a atras proteste în masă și demisia șefului Poliției și a alor oficiali. Ministrul de Interne, de asemenea, a demisionat, spunând că oricine este vinovat de răspunsul întârziat al polițiștilor trebuie să plătească”, se menționează în articol.

Cazul dureros – ce le include pe cele două adolescente – a captivat România. În fiecare zi, noi detalii ajung titlurile știrilor”, scrie publicația.

La finalul articolului, BBC amintește de momentul Colectiv, în care „un guvern social-democrat anterior și-a dat demisia, în noiembrie, 2015, din cauza unui șir de erori, care au dus la moartea a 65 de tineri într-un incendiu dintr-un club din București.”

Cazul crimelor de la Caracal a fost tratat, de asemenea, în alte publicații, precum: The New York Times, The Guardian, Euronews, Deutsche Welle sau The Telegraph.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.