În perioada 7-13 septembrie va avea loc prima ediție a Săptămânii Europene a Sportului. În România se vor organiza peste 130 de acțiuni, unde vor participa aproximativ 26.000 de amatori de mișcare și 1200 de voluntari.

Acest eveniment se va desfășura pe teritoriul a 28 de țări din Uniunea Europeană, precum și în alte 6 țări de pe continent. România îi va avea ca ambasadori pe dna. Gabriela Szabo, campioană olimpică, actualul ministru al Tineretului și Sportului și pe dl. George Boroi, vicecampion european, președintele al celui mai puternic club din România, Steaua București. Alți reprezentanți ai țărilor UE sunt, printre alții, celebrități precum Paula Radcliffe, Steven Gerrard (Marea Britanie), Joel Gonzalez (Spania), Caroline Wozniacki (Danemarca), Tapio Korjus (Finlanda), Gerlinde Kaltenbrunner (Austria), Danka Bartenkova (Slovacia), Jean-Michel Saive (Belgia), Marie Bochet (Franța), Clarence Seedorf (Olanda).

Proiectul desfășurat sub deviza #BEACTIVE va organiza la Bruxelles, pe data de 9 septembrie, o gală de decernare a premiilor, prin care sunt recunoscute și prezentate proiectele cele mai bune din Europa, care se disting datorită abordării creative, inovatoare și favorabile creșterii participării cetățenilor europeni la sport și activitate sportivă.

În București, deschiderea oficială a evenimentului va fi marcată printr-o conferință de presă, unde vor lua cuvântul cei doi ambasadori români și reprezentanții Federației Române Sportul pentru Toți.

Cu ajutorul Asociației Județene Sportul pentru Toți, a numeroase cluburi, asociații sportive, organizații sindicale sau firme, în Suceava vor fi organizate un număr de 10 activități sportive, dintre care amintim fotbal, volei, tenis, cros, baschet, ciclism, tir sportiv, tir cu arcul, aerobic-fitness, kangoo-jumps.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.