Vineri, 10 mai, a.c, ora 23:00, o patrulă de poliție din cadrul Poliției Or. Siret, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru control pe DJ 209 D, la ieșirea din com. Calafindești, autoturismul marca Ford Focus care se deplasa dinspre com. Șerbăuți spre com. Calafindești, condus de I. S de 19 ani din com. Șerbăuți, care a prezentat cartea de identitate și documentele de identitate ale autoturismului condus.

Fiind întrebat dacă deține permis de conducere auto, I.S a declarat faptul că permisul de conducere i-a fost reținut pentru nerespectarea regimului de viteză, lucru confirmat și după interogarea bazelor de date.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Orașului Siret unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul cu permis de conducere suspendat” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.