Sâmbătă, 24 noiembrie 2018, la ora 20.40, o patrulă din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.3 Marginea a făcut semn regulamentar de oprire autoturismului Land Rover Freelander, care se deplasa pe un drum comunal neclasificat, în zona restaurantului Rafaelo, pe raza comunei Satu Mare, pe direcția DJ 178B.

Șoferul nu a respectat semnalul regulamentar de oprire, continuându-și deplasarea în viteză către DJ 178, astfel că polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului cu semnalele acustice și luminoase de la autospeciala de poliție în funcțiune, concomitent cu somarea acestuia prin portavoce, individul de la volan neconformându-se.

După circa 1,5 kilometri, șoferul mașinii urmărite a intrat în curtea unei case din comuna Satu Mare, a oprit și abandonat autoturismul, cu motorul pornit, fugind în zona unor anexe gospodărești, unde a fost prins și imobilizat la sol, prin folosirea forței fizice și a cătușelor.

Individul a fost legitimat în persoana lui Adrian Lavric (38 de ani), localnic. Acesta mirosea puternic a băuturi alcoole. Polițiștii au stabilit că imobilul în curtea căruia a fost prins îi aparține.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz urmează să fie făcute cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.