Duminică, 6 martieîn jurul orei 1:00, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe str. Mărăşeşti, din municipiul Suceava, autoturismul condus de o tânără de 22 de ani, localnică.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânăra nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Deoarece mirosea a alcool, aceasta a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că, autoturismul aparţine prietenului tinerei, un localnic de 23 de ani, care i l-a încredinţat pentru a fi condus, deşi știa că aceasta nu posedă permis de conducere şi se află sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cauză s-a întocmit dosar penal faţă de tânăra de 22 de ani, pentru comiterea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, iar față de prietenul acesteia de 23 de ani, pentru comiterea infracţiunii de „încredinţarea unui vehicul, unei persoane  pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere sau despre care ştie că se află sub influenţa băuturilor alcoolice”, ce va fi soluţionat procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.