Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, s-a arătat de părere că direcțiile importante în România sunt vaccinarea anti-COVID-19 și testarea, despre care spune că ar  trebui să fie „cât mai extinsă”. Medicul a pledat pentru utilizarea testelor rapide, „pentru că ele oferă un diagnostic eficient, mai ales la persoanele simptomatice, în primele zile de la debutul simptomelor”.

Eu cred că este important să încercăm să cuprindem în evidența statistică toți pacienții care se testează cu test rapid, și la domiciliu, și la medicul de familie. Oriunde putem să facem teste rapide în acest moment e bine să le facem și să avem o evidență cât mai exactă a persoanelor pozitive. Să găsim soluții pentru anchete epidemiologice făcute cât mai rapid, pentru că această nouă tulpină și provocarea pe care o avem în acest val este contagiunea crescută, numărul mare de contacți care se pozitivează și care ajung cu forme severe de boală. Este parcă un tablou diferit, cu o gravitate crescută, care trebuie să ne facă prezenți și atenți la ce avem de făcut”, a declarat Beatrice Mahler, luni seară, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Întrebată dacă se poate spune că este vorba despre un „avertisment destul de serios” atunci când medicii susțin că numărul de cazuri ar fi mult mai mare decât cel scos la iveală de actualul nivel de testare, Beatrice Mahler a declarat: „Da, este important să testăm în acest moment, adică două direcții sunt importante să avem în România – testare și vaccinare. Testarea trebuie să fie cât mai extinsă și să folosim testele rapide, pentru că ele oferă un diagnostic eficient, mai ales la persoanele simptomatice, în primele zile de la debutul simptomelor. Este un triaj extrem de util, pe care trebuie să îl extindem neapărat pentru că, altfel, n-o să avem o imagine reală, iar dacă ne uităm puțin în urmă, în decembrie, la declarațiile celor din Marea Britanie, ei spuneau că numărul de cazuri severe este similar cu cel de la valurile anterioare. Prin urmare, dacă păstrăm aceeași proporție, numărul total de cazuri în România este mult mai mare față de ceea ce avem astăzi în statistici”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.