Scene de groază în comuna nemţeană Dumbrava Roşie. O fetiţă de 6 luni a intrat în stop cardio-respirator chiar sub ochii mamei sale. Disperată, femeia a sunat la 112. Medicii sosiţi la faţa locului au resuscitat-o mai bine de o oră pe fetiţă şi au reuşit s-o readucă la viaţă. Vă avertizăm că urmează detalii care vă pot afecta emoţional.

Marius Gabriel Scutaru medic SMURD Piatra Neamţ: Când am ajuns la locul evenimentului, persoana era inconştientă, în stop cardio-respirator. Vărsase şi aspirase, moment în care s-a produs stopul respirator, ulterior cardio-respirator.

Medicii au repornit inima fetiței

Medicii au început imediat manevrele de resuscitare. Abia după mai bine de o oră, inima fetiței a început să bată din nou. Medicii au transportat-o iniţial la UPU a spitalului din Piatra Neamț, însă cum starea fetiţei era critică, a fost mutată cu un elicopter la Spitalul de Copii din Iaşi. 

Marius Gabriel Scutaru medic SMURD Piatra Neamţ: S-a primit avizul de transfer pentru spitalul din Iaşi. Motiv pentru care s-a făcut apel la elicopterul SMURD, pentru a ajunge în parametri optimi la acel spital. 

Şi în acest moment starea fetiţei este una extrem de grava. Unul dintre plămâni nu-i mai funcționează deloc, iar medicii ieșeni fac toate eforturile pentru a-i salva viaţa, relatează observatornews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.