Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Niță a prezentat situația bolnavilor de coronavirus din centrele de recuperare și reabilitare Sasca Mică, Zvoriștea și Costâna. Acesta a subliniat că foarte puțini dintre beneficiarii și angajații acestor centre sunt internați la Spitalul Județean Suceava, întrucât o mare parte dintre ei sunt asimptomatici.

La Sasca Mică, toți cei 242 de beneficiari infectați au fost izolați și tratați în cadrul centrului.

Din 59 de salariați de la Sasca Mică, aproximativ 30 au fost în spital, însă sunt externați imediat ce rezultatele testelor sunt negative. Acesta este un lucru foarte bun”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Niță.

În ceea ce privește situația de la Centrul de Recuperare și Reabilitare de la Zvoriștea, din 70 de persoane testate, 13 au primit rezultate pozitive la teste, însă nici aceștia nu au fost internați în spital.

Potrivit vicepreședintelui CJ, cele 13 persoane sunt asimptomatice și sunt îngrijite foarte bine de către medicul de familie din localitate. În fond, dacă acești oameni nu prezintă simptome ale bolii, specialiștii au decis că cel mai bine este să nu fie scoși din mediul în care s-au obișnuit, pentru a nu le crea un disconfort.

Acolo sunt echipamente de protecție pentru personal, adică combinezoane, măști, mănuși, viziere, precum și materialele necesare. Toți cei 13 oameni sunt asimptomatici și afebrili”, a explicat Gheorghe Niță.

Acesta a adăugat că o infirmieră angajată în centru a fost infectată cu coronavirus, dar și un muncitor necalificat.

Vicepreședintele Niță a precizat că nouă dintre beneficiarii centrului de la Costâna sunt internați în Spitalul Județean Suceava, însă starea lor este bună, neavând nevoie de ventilare mecanică.

Cinci dintre cei nouă beneficiari de la Costâna sunt retestați acum, iar dacă rezultatul va fi negativ, aceștia se vor întoarce în centru. Aici trebuie spus că unul dintre beneficiari a fost externat luni, 4 mai, din spital și s-a întors deja la centru”, a spus Niță.

Vicepreședintele CJ a adăugat că zilele acestea sunt testați angajații CRRN Sasca Mică, întrucât tura lor s-a încheiat, iar în funcție de rezultatele testelor oamenii merg acasă pentru două săptămâni sau la spital. De asemenea, Gheorghe Niță a precizat că sunt testați și angajații care schimbă tura pentru a evita o posibilă răspândire a coronavirusului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.