Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) face precizarea că beneficiarii proiectelor finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2020, au din acest moment posibilitatea solicitării online a modificării Contractului de Finanțare.

Pentru proiectele depuse electronic, solicitarea poate fi transmisă numai prin intermediul aplicației, din contul utilizatorului de pe care a fost depus proiectul respectiv. Modificările pe care beneficiarii le pot realiza pot fi minore, majore sau de prelungire a duratei de execuție a proiectului. De asemenea, modificările pot consta în schimbarea adresei sediului social, schimbarea contului, modificarea Planului de Afaceri, modificări tehnice sau de soluție tehnică, schimbarea denumirii beneficiarului, cesionarea Contractului de Finanțare etc.

De asemenea, cei interesați trebuie să știe că pentru modificarea Contractului de Finanțare este necesară completarea și încărcarea formularului C3.1 – Notă explicativă pentru modificare Contractului de Finanțare. Acest formular poate fi descărcat de pe portalul www.afir.info, din cadrul secțiunii Tipizate.

Tutorialul privind depunerea on-line a solicitării de modificare a Contractului de Finanțare poate fi vizionat pe site-ul Agenției, în cadrul secțiunii specifice din modulul depunere online – „Instrucțiuni depunere proiecte”, sau pe canalul oficial de YouTube – „AFIR România”.