Indiferent de vârstă, activitatea fizică este esențială pentru un stil de viață sănătos, iar oamenii sunt făcuți să învețe mereu lucruri noi și să fie stimulați de acestea. Învățarea unei noi abilități, de exemplu, un sport, este la fel de importantă precum o nouă limbă sau alte exerciții care au un efect pozitiv asupra creierului. În sezonul cald te vei simți ambiționat de vremea de afară, de dinamica diferită a fiecărei zile și vei avea mai multe șanse să ai dispoziția necesară să te dedici unui sport. Nu uita că acesta trebuie să fie mai complex decât rutina de la sală, să înveți reguli, mișcări noi și să le dezvolți în timp. Iată câteva beneficii pe care ți le va aduce învățarea unui sport în orice moment al vieții:

Te scoate din zona de confort

Oamenii se adăpostesc adesea într-o zonă de confort care le oferă siguranță. Însă prea multă siguranță va începe să-ți fure din ambiția de a face cât mai multă mișcare și de a duce un stil de viață activ. Unul dintre sporturile potrivite pentru vară, pe care îl poți încerca alături de partenerul de viață sau de copii, este tenisul. Vei avea nevoie doar de echipamentul potrivit și de un abonament la un teren din orașul tău. Cumpără rachete de tenis potrivite pentru nivelul tău și un trening pentru zilele în care vrei să începi sesiunile de sport pe răcoarea de dimineață. Dacă ai apreciat mereu acest sport, acum este momentul potrivit să ieși din zona de confort și să te bucuri de abilitățile tale de învățare. Tenisul este potrivit pentru orice vârstă, deoarece nu necesită un efort ieșit din comun, mai ales la început.

Aduce beneficii creierului

Toți specialiștii recomandă intensificarea activităților care stimulează funcția cognitivă odată cu înaintarea în vârstă. Învățarea lucrurilor noi are același efect asupra creierului, motiv pentru care o nouă abilitate pe care te poți concentra îți va aduce numai beneficii pe termen lung. Sportul și activitatea fizică pot chiar să încetinească anumite procese de îmbătrânire și simptome, precum pierderea memoriei sau probleme ale coordonării ochi-mâini. 

De asemenea, organismul are nevoie de cât mai multă activitate fizică, de multe ori chiar intensă, pentru a continua să dezvolte masa musculară care susține sistemul osos. Starea de spirit este îmbunătățită și ea odată cu practicarea unui sport sau a mișcării zilnice. Acestea sunt esențiale pentru orice vârstă și te vor ajuta să te bucuri de o viață fără probleme majore până mai târziu în viață.

Este distractiv

Încă din cele mai vechi timpuri, sporturile au oferit ocazia de socializare și distracție, pe lângă elementul de competiție. În pandemie, întreaga lume s-a izolat, iar relațiile sociale au lipsit aproape cu desăvârșire. Acum este timpul să ieși încet din cochilie, în funcție de relaxarea restricțiilor și evoluția situației actuale. Distrează-te alături de familie și prieteni învățând un sport nou pe care îl puteți practica împreună. Nimic nu se compară cu timpul petrecut în aer liber, făcând mișcare și colaborând pentru a câștiga. Sesiunile de sport sunt potrivite pentru programul de după muncă, în orele libere când te poți destinde și profita de vremea frumoasă de afară. Inclusiv odată cu apusul soarelui, majoritatea terenurilor pe care poți practica un sport sunt dotate cu lumini de seară pentru a te putea bucura de mai mult timp afară. Rămâi optimist cu privire la felul în care situația se va schimba în această vară și profită de timpul liber.

Sportul îți aduce o serie de beneficii de care te vei bucura întreaga viață. Un tonus bun, masă musculară dezvoltată și funcții cognitive dezvoltate constant. Învață chiar azi ceva nou și devino atletul tău preferat.

 

Sursă foto: pexels.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.