Uzul medicional al fructelor de goji este cunoscut încă din vremurile de demult ale civilizaţiei chineze. Se crede că aceste fructe de pădure posedă mai multe proprietăţi medicinale. Ar trebui să ştim câteva lucruri despre beneficiile nutriţionale ale acestor fructe roşii, dar şi ale suplimentelor alimentare care includ extracte de goji. Fructele de goji sunt originare din părţile de sud ale Chinei, Mongoliei, Tibetului, şi din regiunile din Himalaya. Aceste fructe de pădure şi-au câştigat numele drept unele dintre cele mai valoroase plante din civilizaţia chineză.

Beneficii pentru sănătate

Acestea sunt cunoscute pentru proprietăţile lor pentru sănătate, pentru sistemul imunitar şi sunt foarte folosite pentru crearea de remedii terapeutice homemade pentru vindecarea unor afecţiuni ca diabetul, tensiunea arterială crescută, febra şi probleme legate de vedere. Aceste fructe de goji sunt consumate sub formă de pudră sau de fructe uscate ca cele ce pot fi regăsite pe site-ul Bio-Superfood.ro, dar de asemenea în acest caz şi fructul de goji in stare proaspătă este foarte popular şi excelent pentru tratarea diferitelor afecţiuni.

Aceste fructe de pădure sunt bogate în surse mari de vitamina C care ajută la îmbunătăţirea sistemului imunitar şi ajută şi la construirea de mecanisme de apărare împootriva diferitelor infecţii ale organismului. Oamenii care consumă în mod regulat extracte din aceste plante sunt mai puţin predispuşi la afecţiuni ale pielii. Goji nu numai că asigură un complex curat al pielii, ci de asemenea ajută şi la creşterea şi întărirea părului şi a unghiilor. Fructele acestea de pădure conţin nişte antioxidanţi foarte puternici şi alte componente care ajută la eradicarea radicalilor liberi şi la reducerea efectelor negative ale acestora.

Suplimente pe bază de goji

Dacă se consumă astfel de fructe şi de suplimente nutritive bio bazate pe aceste fructe de pădure se întârzie procesul de îmbătrânire şi ajută şi la prevenţia multor afecţiuni şi boli. Aşadar, includerea acestora în dietă zilnică poate ajută foarte mult la prevenţia multor dăunători care atacă organismul. Vitaminele, antioxidanţii şi polizaharidele cum ar fi beta-carotenul formează de asemenea o parte importantă a acestor fructe de goji. Toate aceste substanţe pozitive ajută foarte mult la menţinerea unei vederi bune şi la prevenirea a numeroase tipuri de probleme la nivelul ochilor. Câteva studii sugerează faptul că extrectele din aceste fructe sporesc sănătatea mentală, astfel prevenind tulburările legate de funcţionarea creierului cum ar fi Alzheimer-ul.

Aceste fructe de goji sunt bogate în polizaharide care sunt o clasă de carbohidraţi ce ajută la menţinerea nivelurilor de zahăr în sânge la niveluri sigure. Fructele de goji sunt astfel mult mai benefice pentru cei afectaţi de hipertensiune. Există şi alte tipuri de medicamente, de asemenea, care sunt mai bune atunci când sunt consumate în conjunctură cu fructele de goji. Acestea sunt medicamentele şi pastilele pentru diabetici, pentru tensiunea arterială şi pentru subţierea sângelui. De asemenea, consumul de aceste fructe ar trebui să fie totuşi evitat în cazul în care cineva ar avea alergie la polen. Cu excepţia câtorva restricţii, aceste fructe nu au decât beneficii pentru sănătate atât pentru tine, cât şi pentru familia ta.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.