Beneficiul numărul unu al utilizării ambalajului alimentar compostabil este că are un efect minim asupra mediului, dacă este eliminat corect întrucât nu contribuie la depozitarea deșeurilor. Ambalajele alimentare compostabile pot fi aruncate împreună cu deșeurile alimentare și nu necesită sortare. Atunci când sunt prelucrate, aceste produse sunt transformate în compost care poate fi apoi utilizat pentru a crea sol, îngrășăminte sau chiar energie regenerabilă. Acest lucru sprijină un sistem economic circular care vizează eliminarea deșeurilor și utilizarea continuă a resurselor. Pe scurt, ambalajele compostabile sunt mai durabile și mai bune pentru mediu. Le poți găsi aici.

 

De ce să folosim produse compostabile?

 

Există două tipuri de compostare; compostare casnică și compostare comercială. Ambele tehnici utilizează aceleași procese biologice, cu toate acestea trebuie luați în considerare anumiți factori. Compostarea la domiciliu poate avea loc în curtea din spate, în general, într-un tambur de compostare. Aici poți arunca deșeurile alimentare, precum și produsele fabricate din materiale naturale.

Compostarea la domiciliu este excelentă în scopuri cotidiene. Unitățile comerciale de compostare, pe de altă parte, pot crea condiții climatice foarte specifice, care nu pot fi reproduse în procesul de compostare acasă. Anumite tipuri de materiale, cum ar fi PLA (acidul poli-lactic), deși fabricate și din materiale pe bază de plante necesită aceste condiții speciale pentru a se descompune complet.

 

Materialele compostabile includ:

 

  1. Bagass / Pulpa din trestie de zahăr

Pulpa trestiei de zahăr este reziduul fibros uscat rămas după ce s-au zdrobit tulpinile de trestie de zahăr și sucul a fost extras în principal pentru fabricarea trestiei de zahăr. Procesul de utilizare a fibrelor deja zdrobite pentru fabricarea produselor din bagass consumă mai puțină energie în general, în comparație cu prelucrarea lemnului pentru produsele din hârtie.

 

  1. Hârtie din bambus

Bambusul crește rapid și se regenerează rapid; rareori are nevoie de replantare și nu necesită irigare. Bambusul poate fi recoltat în 3-5 ani. Produsele din zahăr și bambus din trestie de zahăr se fac să se descompună într-o instalație comercială de compostare în decurs de 60-90 de zile. Potrivit și pentru compostarea acasă. Compostarea poate dura mai mult într-un mediu de compostare acasă. Respectă rapoartele ASTM D6868 și EN13432 pentru compostabilitate.

 

  1. Lemn și hârtie certificate FSC

Provenită din păduri de mesteacăn cu creștere rapidă gestionate durabil, materia primă este o resursă naturală regenerabilă utilizată pentru tacâmurile din lemn și cupele de hârtie fabricate din fibră de lemn. Paharele de hârtie sunt căptușite cu căptușeală PLA și sunt compostabile numai în instalațiile comerciale de compostare. Tacâmurile din lemn pot fi compostabile din punct de vedere comercial, dar și în cadrul unei gospodării.

 

  1. Carton / Conținut reciclat

Cartonul este fabricat dintr-o resursă regenerabilă, ușor reciclabilă și compostabilă, cu emisii de producție mai reduse. Materia primă originală utilizată este fibra de lemn pentru a produce carton, apoi este colectat și reciclat din materie primă secundară. Cartonul poate fi compostat atât acasă, cât și comercial.

 

  1. Frunze de palmier Areca

Arecii au frunze mari în mod natural care cad pe pământ și sunt colectate. În mod tradițional, aceste frunze sunt colectate și arse. Vesela obținută din acest material transformă frunzele în farfurii, boluri și platouri de unică folosință, care sunt în mod natural compostabile și biodegradabile. Areca este o frunză puternică, semi-flexibilă, dar nu fragilă, inodoră, rezistentă la apă și căldură, făcându-l un material ideal pentru produsele de unică folosință. Frunzele sunt colectate și sortate, spălate și presate la căldură într-o varietate de forme. Fiecare produs este unic prin propria natură. Nu se adaugă pulpă sau amidon. Produsele din frunze de palmier Areca pot fi compostabile din punct de vedere comercial, dar și în cadrul unei gospodării.

 

  1. Plastic PLA pe bază de porumb

 

Plasticul bazat pe Ingeo PLA (acid polilactic) este produs din porumb. Producția de PLA produce mai puține emisii de carbon în comparație cu plasticul convențional. Produsele bioplastice PLA sunt compostabile numai în instalațiile comerciale de compostare, deși în Australia există puține facilități disponibile în prezent. Produsele bio plastice transparente PLA precum cupele și recipientele sunt sensibile la căldură și trebuie depozitate în afara soarelui direct, departe de orice sursă de căldură, fiind depozitate sub 35 de grade Celsius.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.