Fiind ales pentru a doua oară chestor, Neculai Bereanu i-a făcut pe  unii jurnaliști curioși să afle care este și punctul său de vedere.   Astfel, cum era și normal, senatorul a fost sunat. Redăm în continuare conversația telefonică, cu lux de amănunt.

Reporter:„ Bună ziua, domnule senator. Mă numesc I.N. …și vă sun din partea Nest Tv Channel”

Neculai Bereanu:„Săru’ mâna!”

Reporter: „Îmi puteți spune, vă rog, un punct de vedere,  în legătură cu alegerea dumneavoastră din nou, în funcția de chestor? Ce a stat la baza acestei decizii?”

Neculai Bereanu:„Dar cine sunteți dumneavoastră”

Reporter: „I. N…de la Nest Tv Channel”

Neculai Bereanu:„Păi nah, și ce să vă zic? A fost o decizie a grupului parlamentar și atât. Altceva, ce să vă zic?„

Reporter:„Spuneți-mi dacă considerați că alegerea colegilor dumneavoastră este una corectă?”

Neculai Bereanu:„Doamne, ce întrebare îmi puneți și dumneavoastră! Acuma dumneavoastră mă puneți să spun că sunt PROST, sau cum?”

Reporter:„Doamne ferește, domnule senator”

Neculai Bereanu:„Haideți că eu la întrebări de astea nu răspund. Vorbim. O zi bună”.

Trebuie amintit faptul că  pe lângă atribuțiile de senator, Neculai Bereanu  trebuie să prezinte Senatului proiectul de buget şi contul de încheiere a exerciţiului bugetar anual, dar și să verifice modul de gestionare a patrimoniului, exercitând totodată, controlul financiar intern asupra cheltuielilor efectuate.

Un chestor mai are rolul de verifica funcţionarea şi calitatea serviciilor Senatului, potrivit repartizării Biroului permanent, precum și de a asigura menţinerea ordinii în timpul şedinţelor de plen şi în întregul sediu al Senatului.

Cei care au această funcție mai pot îndeplini orice alte atribuţii prevăzute de lege,de Regulamentul Senatului, sau hotărâte de Biroul Permanent.
La sfârșitul fiecărei sesiuni ordinare, chestorul Neculai Bereanu va trebui să prezinte Biroului Permanent, un raport cu privire la rezultatele controalelor efectuate.

 

Acum înțelegem, domnule senator! În Senat nu există activitate în ultima perioadă pentru că dumneavoastră ați fost ocupat cu pregărirea raportului. Dumnezeule, ce ne-am speriat! Am crezut că ați fost chestor de la începutul mandatului!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.