Bermas Suceava (BRM), unul dintre cei mai mari producători de bere independenţi care au mai rămas pe piaţa locală a înregistrat un avans de 88% pe bursă.

 Acţiunile producătorului de bere Bermas Suceava (BRM), controlat de salariaţi, au înregistrat de la jumătatea lunii august şi până în prezent un avans de 88% pe bursă, evoluţie care vine în contextul programului de răscumpărări de acţiuni demarat de societate în această perioadă.

De la finele lunii septembrie Bermas a răscumpărat de pe piaţă 1,28 milioane de acţiuni, reprezentând aproape 6% din capitalul companiei pe care a cheltuit până în prezent 1,8 mil. lei (peste 400.000 de euro). Titlurile răscumpărate de companie au reprezentat circa 55% din volumul total de acţiuni tranzacţionat pe bursă în aceeaşi perioadă.

Interesant este că Bermas este una dintre companiile de pe bursă contro­late de salariaţi. Asociaţia Victoria Bermas deţine 30,8% din acţiuni, iar PAS Bermas deţine 20,8% din acţiuni. Principalul acţionar minoritar este fondul de investiţii STK Emergent, cu 7% din acţiuni.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.