Sâmbătă 20 decembrie, La Fierărie pub boem, a găzduit un recital oferit de Adrian Beznă și Cătălin Ungureanu, intitulat – Dacă mai crezi în mine – penultima reprezentație a celor doi îndrăgiți cantautori pe anul în curs.

Poate La Fierărie nu e cel mai propice loc pentru spectacole, dar, cum omul sfințește locul, atmosfera boemă atrage mulți spectatori, mai ales atunci când numele celor de pe scenă este cunoscut. Adrian Bezna și Cătălin Ungureanu sunt un cuplu sudat de vreme, un cuplu de cântăreți care se cunosc deja îndeajuns de bine încât încât să-și permită mici șicanări destinate deliciului publicului.
Cei doi sunt contrastanți, alcătuind un duo interesant unde plusurile fiecăruia compltează carențele celuilalt. Un recitator înnăscut, foarte stăpân pe vocea sa, Adrian Beznă aduce în fiecare spectacol o carismă deosebită, țesând din vorbe, versuri și intonații o atmosferă specială. Cătălin Ungureanu este un expert al chitarei, un interpret capabil să vrăjească publicul cu ceea ce e în stare să facă din micuțul instrument. Spațiul comun al celor doi este repertoriul foarte vast iar pornind de aici, spectacolul este mereu surprinzător, uneori chiar și pentru protagoniști.
Mereu mă întreb ce și cât poți scrie despre muzică? Ca și aromele, ai nevoie de un simț special pentru a le aprecia și acest simț nu e sigur văzul. Se poate scrie însă despre suflet, despre trăirea pe care unii interpreți o pot trezi. Am văzut câteva spectacole ale celor doi, îndeajuns de multe încât să pot afirma cu certitudine că cei care au ales să fie La Fierărie sâmbătă seară s-au bucurat de o reprezentație specială, de Crăciun și sunt sigur că nici măcar unul nu o regretă.
În sală am văzut foarte mulți din membrii comunității folk din Suceava ca și ceva oaspeți din Rădăuți și Botoșani, oameni care demonstrează un atașament deosebit pentru poezie și folk, cei cărora le datorăm dealtfel perenitatea folkului românesc. Să ne revem sănătoși și la evenimentele de anul viitor.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.