Sportiva de origine română Bianca Andreescu, în vârstă de doar 19 ani, încheie anul 2019 cu o distincţie remarcabilă, jucătoarea fiind desemnată cea mai bună sportivă a anului în Canada.

„Onorată să primesc prestigiosul Lou Marsh Award. Visele devin realitate”, a fost mesajul scris de sportivă pe pagina sa de Instagram.

Ea a obţinut 66 din 68 de voturi, acumulând astfel un procent de 97%, în competiţie cu patinatoarea de viteză Kim Boutin, vicecampioană mondială la Sofia în 2019, în proba de 1.500 de metri, şi atleta Gabriela DeBues-Stafford, locul 6 la CM de la Doha, în proba de 1,500 de metri, sportivă care a stabilit în acest an recorduri naţionale în probele de 1.500 de metri şi 5.000 de metri. Ambele sportive au primit câte un vot.

„Când pășesc pe teren, știu că este foarte ușor de spus, dar încerc să nu mă concentrez pe cine este de cealaltă parte. Cred că asta m-a ajutat să obțin ceea ce am realizat”, a spus Bianca Andreescu. 

Bianca Andreescu a demonstrat potenţial peste măsură, având un sezon excepţional în 2019.

Sportiva a început anul pe locul 152 WTA şi l-a terminat pe locul 5 WTA, câştigând în 2019 trofeele de la Indian Wells, Toronto şi US Open.

 

 

 

Sursa: www.observator.tv

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.